top of page

Здравейте,

Открих Хюман Дизайн в края на 2012 година по много „надличностен начин“ – чрез интернет. Първоначалната ми реакция беше доста красноречива – сякаш тялото ми се опитваше да влезе в компютъра. После разбрах, че съм генератор и тази реакция се нарича отклик.

Още докато слушах краткото интервю започнах да търся информация относно Хюман Дизайн и намерих такава. Така разбрах, че съм  емоционална и трябва да чакам преди да стигна до коректното за мен решение. Казах си „Ами, нека направя експеримент с това чакане преди да се запиша на курс“. А докато чаках проучвах информацията и така стигнах до Международното училище по Хюман Дизайн, където започнах моето официално обучение.

Когато започнах да изучавам  Хюман Дизайн нямах никакви планове да ставам професионален анализатор, а мисълта да се занимавам с преподаване не беше и минавала през главата ми. След първото разчитане на моята карта единственото, което знаех със сигурност, беше, че съвсем малко съм открехнала завесата на едно познание, което в рамките на един час разкри дълбините на същността ми, както нищо друго преди това. Основното, с което в началото се занимавах, беше да експериментирам с „чакането“, защото – както вече споменах – съм емоционална и това е моят вътрешен авторитет. Необходимо е време, за да има яснота в решенията, а това време зависи от важността на въпросите. Експериментът ми се сътоеше и в това да видя – след като аз просто чаках – какво ще стане и по какъв начин ще стигна до решение. Станах свидетел на феномена, че Животът ти предоставя решението в подходящото време и място.

Това се случи малко преди моята Уранова Опозиция, което е един от основните ни цикли в живота, познат също и като криза на средната възраст. Тогава се питах какво всъщност представлява живота? Дали това, че имах успешен рекламен бизнес и работих като радио и телевизионен водещ, което си беше и моята детска мечта, е смисълът на моя живот? Дали това да имаш семейство и деца е смисълът? Изненадващо или не, Хюман Дизайн ми даде отговорите на тези въпроси.

След това, напредвайки стъпка по стъпка в моя процес, разбрах, че всеки може да има по-щастлив и здравословен живот ако живее в съответствие с индивидуалния си дизайн. Също, че всеки един от нас има естествени, вродени способности и ограничения, които оформят неговата личност, взаимоотношения и постижения. И когато се опитваме да живеем според неправилната представа за нашата същност, животът ни ще бъде изпълнен с безсилие, гняв, болести, самота и провал. Всеки от нас носи индивидуалност и когато се опитваме да бъдем някой друг е все едно да плуваме срещу течението на реката на живота. Познавайки собствения си дизайн, научаваме стратегии за оптимален начин на живот, съобразен с нашите лични ограничения.

Моят подход

Изборът на подходящия анализатор е интересен процес. Но на какво основаваме избора си? Дали да послушаме препоръката на приятел или проучим кой е най-опитния практикуващ в тази област? По-комфортно ли е да работим с мъж или жена? И така нататък.

 

Според мен най-добрия избор е резултат от вътрешен индивидуален усет за това какво е правилно. Свързано е с намирането на някой, с когото резонирате или усещате връзка и също да се доверите, че щом пътищата ви са се пресекли вероятно има причина.

Ако четете тази страница, предполагам, че ние с вас по някакъв начин сме свързани или нещо на този сайт ви е привлякло вниманието. Или може би не сте съвсем сигурни защо сте тук и се интересувате от консултация.

Моят подход е преди да пристъпим към анализ или консултация да проведем кратък разговор.

bottom of page